Me tarvitsemme uteliaisuutta, maailma tarvitsee uteliaisuutta. Organisaatiot tarvitsevat uteliaisuutta, yksilöt tarvitsevat uteliaisuutta. Hienoa, mutta miten käytännössä? Olen kuullut lukemattomia kertoja sanottavan, että on tärkeää olla utelias. Keinoista ei ole ollut juurikaan puhetta. Tai sitten joku sankariyksilö on mainittu olevan superutelias, esimerkiksi Elon Musk. Mutta Matit ja Maijat ovat jääneet keittöpöytien äärelle ihmettelemään, jotkut ruikuttamaankin. Ymmmärrettävästi.

Siksi olen kehittänyt Uteliaisuuden taito -luentoni. Sen ilosanoma kuuluu näin: ”Joka päivä hiukan uteliaammin”. Se riittää! Tai se on itse asiassa valtavan paljon. Hiukan riittää. Tämän lisäksi luennolla oppii:

1. TUTKIMUKSIIN JA KOKEMUKSIIN PERUSTUVAT VINKIT UTELIAASEEN TYÖHÖN JA ARKEEN.
2. AINA HIUKAN UTELIAAMMIN -ASENTEEN HYÖDYT JA KÄYTTÖÖNOTON.
3. UTELIAISUUDEN VOIMAN ELÄMÄN MUUTOKSISSA JA VALINTATILANTEISSSA.
4. UTELIAISUUDEN MERKITYKSEN AIKAANSAAMISESSA.
5. ELINIKÄISEN UTELIAISUUDEN 10 HUIPPUTAITOA.

Luento perustuu syksyllä 2021 ilmestyvään uutuuskirjaani, Uteliaan työn opas (Basam Books 2021). Minulle uteliaisuus on ollut elämässäni kantava voima vuosikymmenien ajan. Kerron luennolla myös omakohtaisia esimerkkejä, kuinka uteliaisuus on auttanut minua elämän muutoskohdissa. Lisäksi jaan konkreettisia vinkkejä, kuinka työyhteisöt voivat lisätä uteliaisuuden avulla työniloa, hyvinvointia ja tuottavuutta. Otan myös kantaa miten etätyöapatiasta voidaan siirtyä etätyöuteliaisuteen.

Uteliaisuus on taitoa ja asennetta. Se auttaa myös oppimisessa ja muistamisessa. Utelias arki on seikkailu. Siihen riittää vaikka kotisohva tai etätyöpiste. Aina hiukan uteliaammin!

Toimi nyt ja tilaa luento yhteisösi inspiraatioksi! Minut tavoitat numerosta 050 40 88076 ja sähköpostista mertzi.bergman@braindrops.fi.